top of page

Frelsesarmeens julekonsert

«Lewis jul»

med Lewi Bergrud og Maria Solheim

Frelsesarmeens territoriale hornorkester

Frelsesarmeens julekonsert har vært et fast innslag i Domkirkefestivalen helt siden festivalens begynnelse. At Frelsesarmeens Territoriale hornorkester (FTH) besøker oss, har blitt en hyggelig tradisjon. Nok en gang vil de 30 musikantene fylle kirkerommet med velklingende, lett og livlig brassmusikk – i en avdeling med kjente julesanger på programmet. 

 

Samtidig er vi stolte av å kunne ønske velkommen til «Lewis jul». Lewi Bergrud er en god venn av Skaperverket kulturkafé, og vi gleder oss til å presentere han for vårt trofaste publikum også i domkirken. En julekonsert med Lewi er en eksplosjon av energi og uventede overraskelser. Dette kombinert med et personlig og ekte ønske om å formidle håp og trøst gjennom julens gode budskap, vil varme mange hjerter i tiden inn mot jul. Lewis største motivasjon med musikken er nettopp å skape små og store øyeblikk som treffer publikum i sjela. Særlig i denne førjulstiden. Han deler sine tanker rundt de store temaene i livet, med musikken som uvurderlig verktøy. 

 

Maria Solheim er også med i «Lewis jul». Hun har også besøkt Skaperverket flere ganger, og vi vet det blir stort å oppleve Lewi og Maria på samme scene og høre deres tolkninger av tradisjonelle julesanger, men også egne låter. De har begge et nært forhold til kirkerommet som musikalsk arena, og har for lengst funnet tonen og i flere år fylt kirker landet rundt med sin julekonsert «Vintertoner» (tidligere Blåtoner og Julefred). I kveld er de sammen med oss. 

 

En ekstra flott gave i år, er at vi også får høre Yngvil, Frelsesarmeens juleartist 2023. I over 20 år har Frelsesarmeen i samarbeid med kjente og kjære artister gitt ut juleplate eller julelåt for å sette fokus på julegryta, Frelsesarmeens viktigste innsamlingsaksjon. Gled deg til å høre «Holder pusten i desember» i kveld. 

 

Vi vil at alle skal få muligheten til en opplevelse som dette, for vi vet hvor mye det betyr. Derfor lar vi deg velge billettprisen selv, slik at alle har råd til å komme. Du som kan betale, legger pengene rett i julegryta når du kommer, eller Vipps 78340. På den måten vil din opplevelse gi uavkortet hjelp til noen som trenger mat, klær, omsorg og fellesskap gjennom hele året. 

 

Takk til Anders Jahres humanitære stiftelse for økonomisk støtte.

 

Velkommen til en varm og nær førjulsstemning med Frelsesarmeen i Tønsberg domkirke. Dørene åpner kl 19.00. Ingen plassreservasjon.

Billettprisen velger du selv og legger rett i julegryta.

Tirsdag 5. desember kl. 20.00

4EC5A0C9-D6AD-4D4A-BC51-B34947A57127_edi
bottom of page